Twee dagen na de derbyoverwinning van VC tegen SKS is VC nog altijd in feest. Bij SKS zijn ze aan een flinke bezinning toe.

VC bracht zondag voetbal waarbij ze zeker bij de 500 toeschouwers aan klantenbinding hebben gedaan. Trainer Luc Beyens toonde zich net  als voorzitter De Busser tevreden.

De spelers loven hun trainer om zijn aanpak. Opvallend toch hoe Beyens zelfs na de 6-0 de spelers bleef sturen. Jaren geleden dat ze dat bij VC hebben meegemaakt.

Treurnis in het andere kamp. Iedereen zat de nederlaag in zijn eigen hoekje te verwerken. SKS is dringend aan bezinning toe. Trainer Willy De Ceuster zag dat Shishuba nog lang niet de verlossende zwarte parel is die SKS naar een hoger niveau brengt. Willy De Ceuster: 'Zo heeft het weinig zin hem te brengen. Je moet er iemand anders voor uit de ploeg laten.' De Ceuster hoopt verder dat hij doelman Jens Vermeerbergen snel kan recupereren.

Zondag wacht SKS thuis op Branddonk. Opnieuw een moeilijke wedstrijd maar SKS beseft dat de kopjes dringend in de juiste richting moeten gezet worden en dat ze enkel samen uit deze malaise kunnen geraken.

VC Herentals trekt zondag naar White Star.